Bitvavo Review: Onze ervaringen met exchange Bitvavo

Gratis €1.000 transactietegoed

Bitvavo is Nederlands grootste crypto exchange met 1M+ actieve gebruikers.
Met 150 ondersteunde digitale valuta.

Waardering
4.8


✓ Handelskosten 0,25%

✓ Cryptovaluta: 150

✓ Handelen met hefboom: nee

✓ iDEAL: ja

Wil je digitale valuta kopen bij de grootste exchange van Nederland? In deze Bitvavo review onderzoeken we de ins en outs van deze crypto broker. Wat zijn de kosten? Hoe beoordelen gebruikers Bitvavo en hoe zit het met de veiligheid van deze exchange.

Bitvavo review: Eerste indruk

Bitvavo is een goede exchange om je digitale valuta aan te kopen. Via iDeal koop je eenvoudig meer dan 150 ondersteunende digitale valuta. De kosten zijn laag en Bitvavo geeft nu €1.000 transactietegoed. De broker is geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren trader.

Bedoeld voor: crypto investeerders

Bitvavo review_website Bitvavo
Bitvavo review: De website van Bitvavo waar je digitale valuta kunt kopen, verkopen en bewaren

Wat is Bitvavo?

Het Bitvavo platform werd gelanceerd in 2018, met als doel om de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta te overbruggen. Een ambitieus, op ontwikkeling gericht team werkt voortdurend aan het verbeteren en uitbreiden van het Bitvavo platform. Bitvavo is een Nederlands bedrijf en gevestigd in Amsterdam aan de Herengracht 450. Het aantal actieve gebruikers op het platform is meer dan 1 miljoen.

Hoe werkt het?

Je kunt snel en eenvoudig een Bitvavo-account aanmaken door het doorlopen van de volgende stappen:

Bitvavo inloggen

 1. Ga naar registreren.
 2. Verifieer je e-mailadres.
 3. Vul de gevraagde persoonsgegevens in.
 4. Verifieer jouw identiteit.
 5. Plaats gelden op je account.

Optioneel:

 1. Verifieer je telefoonnummer.
 2. Schakel tweefactorauthenticatie in voor extra veiligheid

Bitvavo interfaces

Bitvavo beschikt over twee verschillende interfaces. Een basisinterface voor de beginner en een geavanceerde interface voor de ervaren handelaar met o.a. uitgebreide handelsgrafieken en een gevisualiseerd orderboek. Hieronder in de screenshot kun je een impressie zien over hoe de twee verschillende Bitvavo interfaces er uit zien. Verder beschikt Bitvavo over een mooie smartphone app voor Android en IOS. Bitvavo biedt ongekend gebruikersgemak. Met iDEAL kan een klant direct via de app euro’s op de Bitvavo rekening storten.

Bitvavo review_basisinterface

Bitvavo: Basisinterface

Bitvavo review: geavanceerde interface

Bitvavo: Geavanceerde interface

Is de Bitvavo exchange betrouwbaar?

Het beveiligen van jouw gegevens en tegoeden heeft Bitvavo’s hoogste prioriteit. Alle Bitvavo-medewerkers houden zich aan strikte veiligheidsprotocollen en zijn gescreend. Bitvavo biedt gebruikers veel opties om hun account en tegoeden zo goed mogelijk te beveiligen.

Het merendeel van de digitale valuta bij Bitvavo zit in cold wallets. Deze tegoeden worden offline op veilige locaties bewaard en kunnen alleen worden verplaatst met inachtneming van strikte protocollen.

De back-ups van Bitvavo staan in kluizen van bankkwaliteit en worden 24/7 gemonitord. Alle kluizen voldoen aan de strenge eisen van de hoogste veiligheidscategorie in Nederland, veiligheidscategorie 4+.

Bitvavo is gevestigd in Amsterdam en heeft zich te houden aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de vijfde antiwitwasrichtlijn (AMLD5) van de EU. Er is een afzonderlijke stichting opgericht, Stichting Bitvavo Payments, enkel om de gebruikerstegoeden veilig te stellen mocht Bitvavo failliet gaan. De Bitvavo exchange is dus betrouwbaar.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn laag en transparant, waaronder aantrekkelijke tarieven voor grote handelaren en marketmakers. De handelskosten variëren van 0,03% tot 0,25%. Daarom behoren de kosten van Bitvavo tot de laagste van de markt. Op de website van Bitvavo is een kosten tabel te vinden waarbij de variabele kosten omlaag gaan bij grotere volumes.

Welke cryptovaluta kan ik verhandelen via de Bitvavo exchange?

De Bitvavo exchange heeft een ruim aanbod aan cryptovaluta. Je kunt kiezen uit meer dan 150 digitale munten. Hieronder een greep uit het aanbod.

 • bitcoinBitcoin€0.000000
 • ethereumEthereum€0.000000
 • SolanaSolana€0.000000
 • rippleXRP€0.000000
 • cardanoCardano€0.000000
 • Shiba InuShiba Inu€0.000000
 • AvalancheAvalanche€0.000000
 • polkadotPolkadot€0.000000
 • matic-networkPolygon€0.000000
 • vechainVeChain€0.000000
 • FantomFantom€0.000000
 • The SandboxThe Sandbox€0.000000
 • SushiSushi€0.000000
 • enjincoinEnjin Coin€0.000000
 • vethor-tokenVeThor€0.000000

Dit is slechts een deel van het imposante aanbod. Het mooie aan handelen bij Bitvavo is dat je ook een klein deel (een fractie) cryptovaluta kunt kopen. Zo kun je stapje voor stapje sparen voor een bijvoorbeeld een volledige Bitcoin.

Welkomstbonus: Verhandel €1000 zonder handelskosten.

Bitvavo staking

Met de Bitvavo crypto staking optie kun je passief geld verdienen over de aangekochte cryptovaluta. Met de stakingservice kun je een interessant rendement verdienen. Stake je digitale valuta en profiteer van een opbrengst tot 7,5%. Staking opbrengsten worden dagelijks berekend en iedere maandag uitgekeerd.

De Bitvavo app

Bitvavo heeft een handige app. Download de mobiele app om rechtstreeks vanaf je telefoon digitale valuta te kopen. Beheer je digitale valuta vanaf jouw telefoon, altijd en overal. Je kunt vanuit de Bitvavo smartphone app gemakkelijk alerts instellen voor bepaalde koersdoelen. Zodra de koers van Bitcoin of een andere cryptomunt een bepaalde prijs bereikt, krijg je een notificatie.

Hoe beoordelen eindgebruikers Bitvavo?

Bitvavo wordt goed beoordeeld door haar gebruikers. Op review platform Trustpilot scoort Bitvavo meer dan 4 sterren o.b.v 11.605 reviews. Via google reviews scoort Bitvavo 4,5 sterren o.b.v. 1.054 google reviews.

Bitvavo review
Bitvavo review en ervaringen: Uitstekende ervaringen door gebruikers via Trustpilot

Bitvavo is tevens beoordeeld als beste broker voor crypto tijdens de Cash Cow awards in 2021.

Bitvavo voordelen

✓ Transparante en lage kosten

✓ Directe bankoverschrijving via iDeal

✓ Veilig (toezicht DNB)

✓ 150+ ondersteunende valuta

✓ Hoge beoordeling door gebruikers

Eindoordeel: Bitvavo review

Bitvavo is gemakkelijk in gebruik. Het oogt professioneel en is bovendien een Nederlandse exchange die ook onder toezicht staat van de Nederlandse Bank. De kosten zijn laag en je kunt kiezen uit een groot arsenaal aan crypto munten.

Het is ook veilig aangezien het vermogen van klanten afgeschermd wordt van het bedrijf door het toevoegen van een stichting. Onze eigen ervaring is ook uitermate positief. We raden je dan ook aan om een gratis handelsaccount te openen en je identiteitsverificatie af te ronden. Je krijgt momenteel €1.000 gratis transactietegoed.