Coinbase Review: Onze ervaringen met Crypto Exchange Coinbase

Verdien tot $10 cryptotegoed

Coinbase is een populair cryptovaluta platform met meer dan 73 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen.
Met meer dan 30 ondersteunde digitale valuta.

Waardering
3.6


✓ Handelskosten 0 – 0,50%

✓ Cryptovaluta: 30

✓ Handelen met hefboom: nee

✓ iDEAL: nee

Wil je digitale valuta kopen bij de populairste exchange van Amerika? In deze Coinbase review onderzoeken we de ins en outs van deze crypto broker. Wat zijn de kosten? Hoe beoordelen gebruikers Coinbase en hoe zit het met de veiligheid van deze exchange.

Eerste indruk

Coinbase is een bekende crypto exchange die het gemakkelijk maakt om cryptocurrency te kopen, verkopen en uitwisselen. Coinbase maakt het kopen van Bitcoin net zo eenvoudig als het kopen van een aandeel via een online broker, maar let op de kosten en minder goede klantenservice.

Wat is Coinbase?

Coinbase werd gelanceerd in 2012 met het idee dat iedereen, waar dan ook, gemakkelijk en veilig Bitcoin zou moeten kunnen verzenden en ontvangen. Tegenwoordig bieden ze een vertrouwd en gebruiksvriendelijk platform voor toegang tot de bredere crypto-economie.

Coinbase is een Amerikaans bedrijf en heeft geen officieel hoofdkantoor. Iedereen werkt remote. Er werken momenteel 2700 mensen. Het aantal actieve gebruikers op het platform is wereldwijd meer dan 73 miljoen.

Hoe werkt het?

Coinbase is een makkelijke manier om te beleggen in crypto. Je kunt je makkelijk aanmelden en crypto kopen binnen enkele minuten. Coinbase heeft ook een trainingsprogramma waar je betaald krijgt als je over crypto leert. Bovendien biedt Coinbase een veilige crypto wallet waarmee gebruikers tokens op één plek kunnen opslaan door de Coinbase wallet app te gebruiken.

Coinbase: Account management

Is de Coinbase Exchange betrouwbaar?

Coinbase gebruikt toonaangevende beveiligingspraktijken om de stortingen en activa van klanten veilig te houden. Dat gezegd hebbende, zijn er altijd enkele risico’s bij het gebruik van cryptocurrency, dus het is essentieel om online best practices te volgen en je accountgegevens veilig te houden.

98% van de digitale valuta van klanten wordt offline opgeslagen met behulp van cold storage in een netwerk van kluisjes over de hele wereld, ondersteund door digitale en papieren back-ups. Het maakt gebruik van bankstandaard codering en beveiliging voor zijn website. Bovendien moeten alle accounts twee-factor-authenticatie gebruiken, een maatregel om te voorkomen dat anderen inloggen op jouw account, tenzij ze fysieke toegang tot jouw telefoon hebben.

Zelfs met deze sterke beveiligingsmethoden zijn duizenden gebruikers het slachtoffer geworden van hackers die hun accounts hebben leeggehaald. Het is essentieel om unieke, willekeurige wachtwoorden te gebruiken op financiële websites zoals Coinbase om dit soort verlies te voorkomen. Als iemand toegang heeft tot je e-mail of telefoon, heeft deze mogelijk toegang tot jouw account, dus houd deze altijd privé.

Wat zijn de kosten?

Coinbase is niet heel transparant over de kosten. De kosten worden echter weergegeven op het handelsscherm bij het invoeren van een transactie, zodat je weet wat je betaalt voordat je een transactie aangaat.

Order grootteCoinbase fee
$10 of minder$0.99
$10 tot $25 $1.49 
$25 tot $50$1.99 
$50 tot $200 $2.99 

Orders boven de $200 zijn gebaseerd op een percentage i.p.v. een fixed fee.

Naast vaste handelsvergoedingen, zijn Coinbase-transacties onderworpen aan een op spread gebaseerde vergoeding van 0,50%.

Tip: Veel cryptocurrency-enthousiastelingen openen rekeningen bij verschillende crypto exchanges om toegang te krijgen tot een breed scala aan valuta’s, hun crypto veilig te houden en de kosten zo laag mogelijk te houden.

Welke cryptovaluta kan ik verhandelen via de Coinbase exchange?

Coinbase ondersteunt de handel in meer dan 30 cryptocurrencies en zet regelmatig nieuwe munten op de lijst. Er zijn er te veel om hier op te noemen, dus hier is een blik op enkele van de meest populaire valuta’s op Coinbase:

 • bitcoinBitcoin€0.000000
 • ethereumEthereum€0.000000
 • SolanaSolana€0.000000
 • usd-coinUSDC€0.000000
 • dogecoinDogecoin€0.000000
 • cardanoCardano€0.000000
 • Shiba InuShiba Inu€0.000000
 • polkadotPolkadot€0.000000
 • matic-networkPolygon€0.000000
 • litecoinLitecoin€0.000000
 • UniswapUniswap€0.000000
 • daiDai€0.000000
 • stellarStellar€0.000000
 • algorandAlgorand€0.000000
 • SushiSushi€0.000000

Coinbase app

Als je je crypto onderweg wilt beheren, heeft de mobiele app van Coinbase alles wat je nodig hebt:

Coinbase app_coinbase review
Coinbase App

Klanttevredenheid

Als alles werkt zoals verwacht, zul je waarschijnlijk merken dat je een tevreden klant bent. Maar soms gaan dingen niet zoals gepland, en klantrecensies wijzen op slechte klantenservice-ervaringen en weinig hulp na oplichting, gehackte accounts en vergrendelde accounts.

Op Trustpilot heeft Coinbase bijvoorbeeld een beoordeling van slechts 1,6 sterren met meer dan 6.000 beoordelingen. De meeste klachten zijn gericht op klantenservice, verloren geld en bevroren accounts.

Coinbase Exchange voordelen

✓ Uiterst eenvoudige user interface

✓ Laag minimaal inlegbedrag

✓ De mogelijkheid om tot $10 aan crypto te verdienen met trainingsprogramma

✓ Met vergunning en gereguleerd (Central Bank of Ireland)

✓ Bewaar je crypto op een veilige wallet

Eindoordeel: Coinbase review

Coinbase biedt een topplatform voor iedereen om cryptocurrency te kopen, verkopen, opslaan en uitwisselen. Het is vooral goed voor beginners tot cryptocurrency die een eenvoudige koop- en verkoopervaring willen zonder zich zorgen te maken over de complexiteit van externe portefeuilles en gedecentraliseerde uitwisselingen.

Coinbase is uiterst gemakkelijk in gebruik. Er is een laag minimaal inlegbedrag. Het is ook veilig aangezien je crypto kunt bewaren op een veilige wallet. Je krijgt momenteel de mogelijkheid om tot $10 aan crypto te verdienen met het Coinbase trainingsprogramma.

De grootste nadelen van Coinbase zijn de prijsstructuur en klantenservice. Als je jouw account zelfstandig kunt beheren en akkoord gaat met de kosten, is Coinbase over het algemeen een uitstekende keuze voor iedereen die betrokken wil raken bij cryptocurrency.